DroomDecor is Fair Trade

Zo worden de giraffes gemaakt

Wat betekend Fair Trade eigenlijk? Fair Trade wil eigenlijk niets anders zeggen dan ‘Eerlijk zaken doen’. We willen dat de mannen en vrouwen die onze mooie spullen maken, daar een eerlijke prijs voor krijgen. Een prijs die in verhouding staat tot de werkelijke productiekosten, en niet een prijs die wordt bepaald door de verhoudingen op de internationale markt.

Al onze leveranciers zijn kleine ondernemers, vakmensen en met zorg uitgezocht. Dit heeft de nodige tijd gekost, maar we hebben nu een vast aantal bedrijfjes waar we een aantal keren per jaar onze artikelen inkopen.

De leveranciers moeten ten eerste natuurlijk goed werk afleveren en goede materialen gebruiken.

Meestal doen we zaken met eenmansbedrijfjes, mannen of vrouwen die hun waar in kleine hoeveelheden maken. We zoeken alle spullen zelf uit en kopen niet al te groot in, omdat het voor de ondernemer aan te leveren moet zijn.

Soms doen we ook zaken met bedrijfjes die een aantal mensen in dienst heeft of op oproepbasis aan het werk heeft. In deze bedrijven geldt bij ons de regel dat de werkomstandigheden goed moeten zijn. Dat de werknemer in een prettige omgeving werkt en dat er voldoende tijd wordt gegeven om tussen de werkzaamheden ook pauze te houden. Dat de werknemer naar de dokter of tandarts kan wanneer dit nodig is. En heel belangrijk, eigenlijk het belangrijkste punt voor ons, is dat er geen kinderarbeid aan onze producten te pas komt.

In het bedrijfje waar onze vliegers worden gemaakt is de eigenaar Made zelfs nog een stapje verder gegaan. Elke werknemer die vijf jaar bij hem in dienst is, kan met zijn steun in zijn of haar eigen dorp een vlieger werkplaats beginnen. De afspraak is wel, dat wanneer Made zelf een grote opdracht krijgt, iedereen hem bij de opdracht helpt.

Dankzij onze klanten kunnen we de levens van veel kleine ondernemers in Bali en Thailand een stuk aangenamer maken, door met regelmaat spullen bij hun in te kopen.

Wilt u meer informatie over de mannen en vrouwen die onze spullen maken, kijk dan bij de omschrijven van de artikelen daar staat altijd iets bij over de personen achter het product.

Binnenkort zullen er foto’s in de webwinkel te zien zijn waarop u kunt zien hoe onze producten worden gemaakt. Hoe men van een boomstam een schitterende giraf maakt of hoe van veelal gerecycledmateriaal schitterende vliegers worden gecreëerd.
Hou dus onze site goed in de gaten!

Mocht u een vraag hebben, dan kunt u die altijd even aan ons mailen.

Selamat siang (prettige dag)!

Reinie Vinke – van Boven
DroomDecor.nl